Регламент (ЕС) 2024/1106 на Европейския парламент и на Съвета от 11

...
Регламент (ЕС) 2024/1106 на Европейския парламент и на Съвета от 11
Коментари Харесай

REMIT II е публикуван в Официален вестник на Европейския съюз

Регламент (ЕС) 2024/1106 на Европейския парламент и на Съвета от 11 април 2024 година за изменение на регламенти (ЕС) № 1227/2011 и (ЕС) 2019/942 във връзка с възстановяване на отбраната на Съюза против манипулиране на пазара за търговия на едро с сила, беше публикуван  в Официален вестник на Европейския съюз и влиза в действие на 7 май 2024 година като датите на използване на някои разпореждания ще бъдат разнообразни, осведомят от IBEX. REMIT II е изменение от първо равнище на първичния REMIT и обгръща доста тематики. Основните промени са: Нови избрания на няколко термина, в това число “енергийни артикули на едро ”, “вътрешна информация ” и “пазарна операция ”.
Изисквания по отношение на алгоритмичната търговия на енергийните пазари.
Нови условия в обсега на отговорностите за докладване.
Изискване към субектите отвън Европейски Съюз да имат “представител ” в Европейски Съюз.
Разширяване на пълномощията за следствие на  Агенцията на Европейския съюз за съдействие сред регулаторите на сила  (ACER).
Промените включват и нови условия за проведените пазари, записаните механизми за докладване, платформите за вътрешна информация и други Агенцията на Европейския съюз за съдействие сред регулаторите на сила (ACER)  публикува Отвореното писмо, което дава отговор на въпроси  на заинтригуваните страни с цел да им помогне да изпълнят отговорностите си  според новия REMIT II. Повече информация  тук: 
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР